Gerechtelijke procedure

Advies en verzorging van gerechtelijke procedures

Advies aanvragen

  • Jarenlange ervaring met gerechtelijke procedures
  • Toegang tot netwerk van specialisten
  • Voor bedrijven en particulieren

Gerechtsdeurwaarders

Gerechtelijke procedure

Wilt u een gerechtelijke procedure starten?

Een gerechtelijke procedure is een officieel proces waarbij een conflict of probleem voor de rechter wordt gebracht om een beslissing te krijgen. Het is lang niet altijd nodig om een geschil naar de rechter te brengen, maar soms kunt u niet anders.

Bijvoorbeeld als een huurder een achterstallige betaling heeft en zelfs een incassotraject niets heeft opgeleverd. De enige oplossing kan dan zijn om naar de rechter te stappen.

Of als u een dure laptop heeft gekocht, maar deze bij levering beschadigd blijkt en niet goed werkt. U heeft meerdere keren geprobeerd om contact te krijgen met de verkoper om de laptop te retourneren en uw geld terug te krijgen, maar de verkoper reageert niet of weigert medewerking. Uiteindelijk besluit u om een gerechtelijke procedure te starten om zo uw geld terug te krijgen.

Dit doen wij voor u

Heeft u alles geprobeerd om het probleem zelf op te lossen, maar lukt het niet? Heeft zelfs – bij een achterstallige betaling – een incassotraject er niet voor kunnen zorgen dat de openstaande factuur betaald is? Dan kunnen de gerechtsdeurwaarders van KroepSteghuis u adviseren over en helpen bij het vervolgtraject, zoals een gerechtelijke procedure.

Wij kunnen de gerechtelijke procedure ook voor u uitvoeren. We zorgen dan voor de formele en juridische stappen rondom de zitting. Zo overhandigen wij de dagvaarding aan de wederpartij. En na de beslissing van de rechter zorgen wij ervoor dat het vonnis wordt uitgevoerd.

De gerechtsdeurwaarders van KroepSteghuis zijn er zowel voor bedrijven en ondernemers als voor particulieren.

Dit zijn de stappen van een gerechtelijke procedure:

Dagvaarding:
Als gerechtsdeurwaarder bezorgen wij de dagvaarding officieel bij de gedaagde, zodat deze op de hoogte is van de rechtszaak en de gelegenheid heeft om op de zitting te reageren.

Zitting bij de rechtbank:
Op de eerste zittingsdag kan de gedaagde partij verschijnen. Dit gebeurt heel vaak niet. In dat geval zal de rechter verstek verlenen tegen de niet verschenen gedaagde en de vordering meestal toewijzen conform de eis. Als de gedaagde partij wel op de zitting verschijnt, zal de rechter het verhaal aanhoren/doorlezen en het vervolg van de procedure bepalen. Meestal worden in zo’n geval beide partijen opgeroepen voor een vervolgzitting.

Beslissing van de rechter:
De rechter neemt een beslissing na het aanhoren van beide partijen.

Uitvoeren van het vonnis:
Als de veroordeelde partij niet vrijwillig aan het vonnis voldoet, kan de gerechtsdeurwaarder ingeschakeld worden om het vonnis uit te voeren. Wij kunnen bijvoorbeeld beslag leggen, zodat u als eiser toch krijgt wat de rechter heeft bepaald.

Gerald Menderink

Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarders

Waarom kiezen voor Kroep Steghuis?

Waarom u nou juist bij KroepSteghuis moet zijn? Wij luisteren naar uw verhaal en geven advies. Hiervoor nemen we ruim de tijd, zodat alles duidelijk is. Op die manier kunnen juridische problemen voorkomen of opgelost worden. Als tussenpersoon vinden we het belangrijk dat conflicten tussen u en de andere partij voorkomen of geminimaliseerd worden.

Met KroepSteghuis mag u er zeker van zijn dat de communicatie en uitvoering van de juridische stappen objectief en professioneel gebeuren.

Met welk incassoprobleem of juridische kwestie u ook te maken heeft, u kunt bij de gerechtsdeurwaarders van KroepSteghuis terecht voor:

  • Advies, uitvoering en ondersteuning.
  • Altijd doelgericht en op maat gemaakt voor u.

Welk juridisch probleem mogen wij voor u oplossen?

Neem contact met ons op

Gerald Menderink

Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarders

Onze expertises

Wij leveren maatwerk als het gaat om incasso, (ambtelijke) werkzaamheden en juridisch advies. We behalen al jarenlang een hoge incasso- en klanttevredenheidsscore.

Juridisch advies

Ervaren, goed opgeleid en altijd advies op maat

$

Huurrecht

Kent voor ons geen geheimen.

$

Beslaglegging

Jarenlange expertise en ervaring.

$

Incasso

Onze werkwijze is altijd een op maat gemaakte aanpak.

$