header-bewindvoering-1-scaled_1250x330_acf_cropped

Curatele

Curatele is de zwaarste beschermingsmaatregel die de kantonrechter kan uitspreken. De curator neemt beslissingen over financiën maar ook over wonen, werken, dagbesteding en zorg. Iemand kan alleen onder curatele worden gesteld wanneer er sprake is van een geestelijke stoornis of misbruik van drank en/of drugs. De curator kan bijna alle (rechts)handelingen die door de cliënt worden gedaan terugdraaien en daarmee voorkomen dat de cliënt hierdoor verder in de problemen komt.

Wanneer kan curatele een oplossing zijn?

Als gevolg van een geestelijke stoornis of verslaving, kan er voor een cliënt of de maatschappij een groot risico op schade ontstaan door het verrichten van rechtshandelingen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een bedrijf, het maken van een testament, het kopen van een woning of juist het kwijtraken van spaargeld of vermogen aan bijvoorbeeld een nieuwe relatie. In dit geval is curatele een oplossing.

– Jarenlange ervaring –

Onze expertises

Wij leveren maatwerk als het gaat om incasso, (ambtelijke) werkzaamheden en juridisch advies. We behalen al jarenlang een hoge incasso- en klanttevredenheidsscore.